duminică, 25 aprilie 2010

ganduri de seara

Motto: Pentru mine viaţa este o mare aventură, a cunoaşterii, sau nu este nimic.

Noapte de vară cu lună şi cu amintiri. Lumânările ard liniştit şi misterios într-un colţ al camerei, iar eu citec pierdută în gânduri şi în amintiri. Uneori vin toate în jurul meu şi parcă mă copleşesc.
Privesc miracolul timpul şi mă raportez la cea mai miraculoasă componentă a timpului, eternitatea, verticalitatea, ce o poţi sesiza doar printr-o trăire plenară a momentului prezent. Acest timp, parcă a trecut prea repede în dimensiunea lui orizontală.
Pendulând mereu între cele 2 dimensiuni temporale, dar şi sufleteşti, viaţa se scurge pe nesimţite, iar timpul trece atât de repede încât parcă nu poate fi sesizat. Sunt momente privilegiate în care pătrund în acea dimensiune verticală a timpului în care totul capătă o coerenţă aparte şi pare că acea dimisiune este unica în care viaţa se scurge cu adevărat, restul par a fi clipe aşezate ca nişte tablouri dintr-o expoziţie.

Femeile sunt precum merele neculese. Cele mai bune sunt in varful pomului. Majoritatea barbatilor nu vor sa se intinda dupa cele bune fiindca se tem sa nu cada si sa se raneasca. Prefera, in schimb, merele cazute pe jos, care nu sunt la fel de bune, dar usor de luat. Merele din varful pomului se gandesc ca este ceva in neregula cu ele, cand, de fapt, sunt extraordinare. Trebuie numai sa astepte sa apara barbatul potrivit, care sa fie suficient de curajos sa urce pana in varful pomului.
Acum barbatii...Barbatii sunt precum un vin bun. Incep prin a fi struguri si depinde de femei daca reusesc sa stoarca toata pleava din ei pana cand acestia sa se transforme in ceva acceptabil pentru cina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu