Libertatea este ca sufletul. Fără ea, nu suntem nimic. Trăită în prezenţa ei, viaţa noastră se transformă…. Prima noastră obligaţie în această lume este să descoperim împrejurările în care sufletul nostru ănfloreşte. Acesta este cel mai adevărat şi mai profund înţeles al libertăţii – să trăieşti în condiţiile care te fac să rămâi cât mai fidel adevăratei tale naturi.
De la orice nivel ai începe să lucrezi cu ideea de libertate, spiritul îţi arată clar că nu o vei găsi doar prin ACŢIUNE. Alege să fii liber interior, să nu faci compromisuri cu tine, acum şi remarcă pur şi simplu abundenţa care va începe să-ţi apară în viaţă, din punct de vedere financiar, dar nu numai.. Alege să fii liber pe dinăuntru acum şi priveşte acum relaţia cu persoana iubită îşi recapătă rolul pe care-l merită în viaţa ta. Abia atunci vei şti dacă e nevoie de o schimbare de atitudine sau dacă relaţia respectivă trebuie să ia o altă formă.
Când simţim că e ceva în neregulă în viaţa noastră, puţini dintre noi ne facem o analiză interioară sau privim viaţa exterioară ca pe o reflexie a fiinţei lăuntrice. Datorită obişnuinţei am fost învăţaţi ca, atunci când avem o problemă, să ne uităm în exteriorul nostru şi să vedem ce piese pot fi rearanjate, ce element ar putea fi înlocuit sau cui am putea să-I pasăm problema, doar ca să o reparăm. Acest tip de schimbare este doar unul superficial, pentru ca o acţiune să ducă la o transformare de durată, trebuie să fie precedată de o alegere conştientă.
De ce e atât de importantă alegerea libertăţii? Pentru că este o declaraţie de intenţie. Afirmarea intenţiei de a fi liber începe sş-ţi deschidă perspectiva şi să-ţi activeze vibraţiile pentru ca să-ţi cunoşti potenţialul nelimitat. Când ştii clar ce scopuri şi ce intenţii ai, universul pare să te sprijine în călătoria de descoperire a misiunii tale spirituale. Coincidenţe fericite apar peste tot în jurul tău. Energiile tale creatoare se iau la întrecere şi apar idei şi gânduri noi. Totul pare să se petreacă foarte repede şi totuşi să te descurci uşor. Fiinţa ta începe să fie activă la un nivel fără precedent. Când începi să accepţi puterea, puterea care este iubire ce curge liber printr-un suflet liber. Pe măsura trecerii timpului, lumea ta exterioarăse poate schimba în totalitate, dar asta oar pentru a ajunge să reflecte lumea ta interioară.
Dar dacă tu crezi că aceasta înseamnă că totul va fi mai uşor şi nu vei mai avea parte de dificultăţi sau conflicte, dimpotrivă viaţa te va pune în situaţii dificile, în mijlocul unor conflicte tocmai pentru că eşti cu mult mai conştient de numeroasele sale faţete. Ceea ce va fi diferit va fi modul în care vei reacţiona în faţa situaţiilor dificile în faţa cărora te pune viaţa, deoarece fiecare obstacol poate fi un dar, o modalitate de creştere şi transformare rapidă.
Henry David Thoreau a spus- Dacă un om nu merge în pas cu tovarăşii lui de drum, e poate că nu aude acelaşi toboşar. Lăsaţi-l să păşească după muzica pe care o aude, indiferent de ritmul acesteia şi oricât de îndepărtată ar părea. Ascultarea toboşarului lăuntric este o parte esenţială a procesului de revendicare a vieţii, de recunoaştere a propriei puteri interioare. Pe măsură ce conştientizăm prezenţa lui, începem să ne recunoaştem adevărul personal şi să ne rupem de conştiinţa colectivă, de mase. Această separare cere mult curaj. E mult mai simplu să ne conformăm modului de a gândi al maselor, decât să evadăm şi să creem ceea ce doreşte sufletul noetru cu adevărat. Pentru a realiza ceea ce ne-am propus vom avea nevoie de multă disciplină interioară, de asumare responsabilă şi de curaj.
A trăi plenar viaţa înseamnă un proces constant de naştere, dezvoltare, integrare şi trăire. Asumarea propriei vieţi este un proces continuu şi progresiv, la fel ca şi asumarea libertăţii, dar întotdeauna vor exista obstacole şi dificultăţi care vor ameninţa să preia controlulasupra vieţii noastre. Când înfruntăm dificultăţile fiind concentraţi pe propriul adevăr interior vom găsi curajul, forţa, disciplina şi devotamentul pentru a ne continua drumul, deoarece este necesar ca adevărul personal să-l trăim oricare ar fi preţul dificultăţilor exterioare.
Uneori alegerea libertăţii şi asumarea propriei vieţi ne pot antrena într-o călătorie singuratică, dacă în jurul tău se află o mulţime de oameni care par că dorm, înţepeniţi într-un anumit mod de viaţă şi care nu acceptă să vadă alte posibilităţi. Cei apropiaţi vor încerca să ne oprească sau să ne tragă înapoi din diferite motive- faptul că, ăn felul lor, consideră că ne iubesc foarte mult şi vor ceea ce este mai bine pentru noi, conform normelor sociale, sau le este teamă că dacă te vei transforma ei nu te vor mai recunoaşte sau nu-I vei mai iubi. Faptul că vei înţelege mai bine cine eşti nu va schimba nimic din dragostea fundamentală pe care le-o porţi.Unele persoane vor dori să te oprească şi să te facă să te conformezi unor reguli rigide deoarece se simt ameninţaţi de încăpăţânarea şi dăruirea cu care urmăreşti să-ţi valorifici potenţialul la maxim. Din unghiul lor observă că s-au blocat, dar nu vor să fie provocaţi pentru a mai face ceva, ei simt că e mai uşor să lase lucrurile aşa cum sunt, deoarece viaţa lor rămâne previzibilă, iar ei au iluzia că deţin controlul.
Însă acela care caută libertatea este necesar să fie înconjurat de oameni îndrăzneţi care să aibă aceleaşi idealuri ca şi el, deoarece recăderea în vechile tipare comportamentale şi de gândire e relativ facilă.
Să fii aşa cum eşti de la natură, înseamnă să fii Dumnezeul care sea flă ascuns în tine. Când trăieşti conform naturii tale, adică aşa cum eşti de la natură, înseamnă să-ţi foloseşti potenţialul la maxim, astfel încât ceilalţi, întregul univers dealtfel, pot beneficia de tine la adevărata ta valoare, la potenţialul tău maxim. Când nu eşti fidel naturii tale, naturii interioare îţi refuzi ţie, dar şi celorlalţi, adevărata ta valoare. Aşa că a rămâne fifel naturii interioare este cea mai mare realizare din această viaţă, pentru că te ajută să revelezi în exterior pe Dumnezeul ocultat în tine, ca în fiecare fiinţă umană dealfel.
duminică, 7 martie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu