vineri, 5 februarie 2010

BARBAT sau barbat?

Din punctul meu de vedere, BARBAT este acela care stie sa fie serios si responsabil atunci cand este vorba despre lucrurile esentiale(iubire,servici,casa,familie...)....acela care are o personalitate puternica si care nu se lasa doborat de orice esec......acela care nu isi ascunde afectiunea ,emotia,trairile intense fata de cei dragi......acela care stie sa rada din tot sufletul.....sa iubeasca cu tot sufletul......sa fie copil cateodata......sa se alinte ca un motan gata sa toarca sub mangaierea Femeii.......sa fie vertical si responsabil....cu alte cuvinte,sa traiasca cu pasiune,sa munceasca cu pasiune,sa rada cu pasiune,sa se joace cu pasiune,sa iubeasca cu pasiune,sa fie VIU!
Adesea viaţa bate filmul, viaţa bate jocurile pe calculator. Degeaba eşti tare în virtual, iar acolo orgoliul tău de bărbat se simte bine, iar când Viaţa te provoacă eşti slab şi la primele probleme care ţi le ridică Iubirea fugi cu pantalonii în vine în alt pat. Un Bărbat este conştient că dacă fuge cu pantalonii în vine dintr-un pat într-altul, Viaţa îi va lăsa la un moment dat doar spaţiul virtual şi-l va încheia la pantaloni, pentru ca Iubirea nu este doar o fuga neobosita cu pantalonii in vine. Viata are solutiile ei spontane de a-'i incheia pantalonii - cele mai simple se numesc boli venerice. Aparitia bolii de acest tip ar trebui sa te puna pe ganduri despre calitatea Iubirii. Viata nu-ti scrie despre calitatea iubirii, ea doar iti da semnalmente. Atunci e momentul in care te inchei la pantaloni, te duci in inima si ... rogi Viata sa te invete sa Iubesti.
Un Bărbat ştie că de Dragoste nu poţi fugi, iar dacă fuge Viaţa îl va lua de guler şi-l va întreba, mai devreme sau mai târziu- Iubirea, inima încotro? Şi din faţa Vieţii nu poţi fugi la infinit, cum nici din faţa Iubirii nu poţi fugi, pentru că mereu îţi va da aceleaşi teste, chiar dacă vor avea diferite chipuri, chiar dacă aşternuturile vor fi altele Viaţa, în marea ei spontaneitate, va avea mereu aceeaşi replică – De dragoste nu poţi fugi şi nu te poţi ascunde! Dar Viaţa nu spune niciodată explicit că o mare iubire este încercată până când ajunge să aibă aceeaşi culoare şi duritate cu aurul, dar să nu uităm că aurul devine dur şi îţi păstrează calitatea doar în aliaj, iar Bărbatul poate deveni BĂRBAT doar dacă trece marele test al Iubirii, al Vieţii. Utram bevis? AQUA UN UDAM?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu