sâmbătă, 3 iulie 2010

menire si curaj




O lecţie importantă este aceea că trebuie să acceptăm că există o realitate interioară şi una exterioară. Există, de asemenea, mulţi factori care influenţează realitatea exterioară – dorinţele şi necesităţile altor fiinţe umane, sentimentele şi părerile lor, acţiunile şi deciziile noastre din trecut, viziunea pe care o avem asupra lumii şi modul în care o proiectăm în realitatea fizică. Adesea ni se pare că avem foarte puţin control asupra realităţii exterioare, că nu putem controla acţiunile, nevoile sau părerile celorlalţi- singurul aspect pe care-l putem controla este doar persoana noastră.
Adesea, într-un mod superficial, apare o dihotomie între conceptul de libertate şi cel de disciplină, două concepte care par a conduce în direcţii opuse. Printr-o analiză profundă şi o practică corespunzătoare, ajungem la concluzia că disciplina şi libertatea sunt două căi care duc în direcţii opuse. Prin disciplină şi exerciţiu controlul corpului devine o chestiune de gândire, nu una de musculatură sau de forţă. O idee poate deveni imediat mişcare sau sunet şi toate acestea se pot datora disciplinei.
Prin practică şi disciplină se poate atinge libertatea dorită. Când ai disciplina poţi atinge libertatea. Când ai disciplina necesară pentru a-ţi asculta sufletul, a-ţi asculta intuiţiile şi a răspunde, eşti liber. Îţi trăieşti adevărul şi ai descoperit un nou mod de a-ţi controla viaţa şi că poţi trăi în armonie cu universul, poţi să-ţi clădeşti existenţa plină de satisfacţie, bucurie, linişte şi împlinire. Prin disciplină interioară poţi să-ţi trăieşti existenţa plenar şi vei şti că, indiferent de dramele ce se desfăşoară în jurul tău, poţi alege să rămâi în propria ta realitate lăuntrică, fiind împăcat şi trăind Adevărul în esenţa fiinţei tale.
Calea spre libertate prin disciplină este calea fiinţei angrenate pe o cale spirituală, o putem numi războinic al luminii. Pentru mulţi dintre noi, imaginea războinicului este un stereotip al unei forţe ameninţătoare, dar trebuie să devenim conştienţi că energia războinicului are o altă natură. Se poate numi războinic al luminii, fiinţa umană care are o misiune şi se dedică trup şi suflet acelei misiuni, indiferent ce obstacole pot apărea. Războinicul spiritual rămâne ferm în adevăruil său şi se consacră creşterii şi evoluţiei personale. El este cel care primeşte cu braţele deschise provocarea noilor idei şi noilor opinii şi le cântăreşte în funcţie de adevărul său sufletesc, adoptând doar convingerile care se află într-o perfectă armonie cu sufletul său. Calea războinicului spiritual este o chemare înaltă, pentru că necesită devotament şi disciplină, dar recompensele sunt pe măsură, adică foarte mari.
În societatea contemporană ne aflăm adesea în contradicţie cu fluxul natural al energiei universale, de aceea privim schimbările ce apar în viaţa noastră ca pe nişte duşmani nu ca pe nişte oportunităţi. În această epocă singurele puncte de sprijin din această realitate sunt realităţile sublime ale sufletului. E ca şi cum ai face surf pe valurile realităţii şi care te poate conduce către experimentarea unor stări de conştiinţă, de forţă şi de înţelegere, spre noi aspecte ale acestei realităţi dinamiceşi spre un viitor mai bun.De asemenea, te poţi împotrivi schimbării şi să te agăţi de trecut, de modurile vechi de a gândi şi astfel să fie în defazaj cu lumea şi cu societatea din jur.
Un războinic spiritual este o fiinţă umană care vrea să-şi trăiască adevărul spiritual cu orice preţ, trecând peste toate obstacolele, dar a cărui viaţă este un permanent proces de evoluţie.
Un războinic spiritual este ca un surfer fixat pe coama valului vieţii, care trăieşte în realitatea prezentă. Deşi viaţa noastră exterioară se află într-o continuă transformare, viaţa noastră interioară rămâne cam aceeaşi şi acolo se produc cu greu schimbări, transformări. Pe măsură ce ne elevăm conştiinţa începem să ne cunoaştem mai bine, ne dăm seama cu mai multă claritate de calea ce dorim să o urmăm şi ce daruri dorim să împărţim lumii. De asemenea, în această călătorie recunoşti ceea ce ai realizat până acum, dar şi ceea ce mai ai de realizat. Simultan este necesar să-ţi accepţi stadiul de începător şi să admiţi că există multe lucruri noi pe care le ai de învăţat, dar şi moduri noi de a privi concepte noi. Această călătorie necesită foarte multă răbdare, mai ales când aproape tot ceea ce ai făcut până acum simţi că nu este în armonie cu misiunea sufletului tău. Ai nevoie de timp, energie, concentrare, antrenament, angajament şi răbdare pentru a stăpâni un nou mod de viaţă, chair dacă e calea sufletului tău. Suntem creaturi ale obişnuinţei şi avem nevoie de timp pentru ca să ne schimbăm obiceiurile.
Oricare ar fi experienţa de viaţă pe care o ai într-un anumit moment, ea se oglindeşte la niveluri profund personale, dar şi la niveluri universale. O schimbare la unul din nivelurile constiinţei le influenţează pe toate celelalte.
Menirea spirituală presupune dezvoltarea şi perfecţionarea artei de a trăi, de a stăpâni viaţa cu măiestrie. Devenim artişti doar prin efort propriu, învăţând sentimentul îndemânării şi supravieţuind propriilor greşeli. Esenţa menirii fiecărei fiinţe umane este aceea de a deveni maeştri în a ne trăi adevărul şi esenţa. Maestru al existenţei este cel care, chiar dacă îşi perfecţionează aptitudinile, continuă să se rafineze, să exploreze să experimenteze, să înveţe. Când ajungi la măiestrie, îţi trăieşti esenţa adevărului personal. Este vorba de de integrarea dansului magic al manifestării într-o deplină armonie cu Sinele propriu. În această călătorie, trebuie să devii conştient de ceea ce ai de lăsat mai valoros acestei planete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu