sâmbătă, 18 februarie 2012

A doua Roşia Montană: Gazul de şist, ce ne-ar putea scăpa de dependenţa de ruşi, este dat pe mâna evreului Rockefeller (reprezentat de compania Chevro
UPDATE: Video: „GASLAND” – OTRAVIREA VOITA A APEI. Un documentar despre METODA FRACTIONARII HIDRAULICE. Motivand exploatarea gazului, vor de fapt sa distruga panza freatica?
[gas de sist] Modul în care străinii vor să exploateze resursele naturale ale României este pe punctul de a declanşa un nou scandal. După Roşia Montană, al cărei aur este vizat de canadienii de la Gold Corporation, americanii de la Chevron vor să înceapă, luna viitoare, forările în solul românesc pentru exploatarea gazului din şistul argilos. Chevron a câştigat licitaţiile pentru astfel forări în România în judeţele Bihor, Vaslui şi Constanţa, după ce a depus, în iulie 2010, oferte câştigătoare pentru trei perimetre cu o suprafaţă totală de 2.700 de kilometri pătraţi.
Gazul de şist este noul combustibil vedetă al momentului şi, aparent, România ar avea potenţial în această zonă. Gazele de şist sunt gaze obişnuite, dar care sunt captate în structuri geologice foarte dificil de accesat şi care necesită tehnologii speciale pentru extragere. În România este vorba despre o tehnologie controversată la nivel mondial, numită fracţionare hidraulică, care presupune pomparea de milioane de litri de apă, amestecată cu substanţe chimice care dizolvă rocile, în pământ, pentru a elibera gazele prinse în ele.
„Operaţiunile noastre se concentrea¬ză în două zone: Bârlad şi Dobrogea. Prima sondă de explorare va fi săpată la Bârlad în a doua parte a anului viitor, iar din 2013 avem în plan săparea a opt sonde în Dobrogea“, a declarat pentru ZIARUL FINANCIAR Thomas Holst, country manager pentru România în cadrul Chevron Upstream Europe.
Ecologiştii şi cetăţenii obişnuiţi sunt însă îngrijoraţi de pericolele la adresa mediului pe care procedura le implică. Ei susţin că s-ar putea ajunge la o poluare a apei freatice, având consecinţe dezastruoase asupra sănătăţii consumatorilor şi agriculturii. Există deja precedente cum ar fi Franţa, care a interzis producţia de gaz de şist pe teritoriul său, sau chiar SUA, care sunt în curs de modernizare a procedurii. În statele americane New York şi Pennsylvania oamenii care locuiesc aproape de astfel exploatări s-au înregistrat dând foc la apa de robinet contaminată cu gaz metan.
De asemenea, politica energetică a Marii Britanii este zguduită după ce operaţiunea experimentală de extragere a gazelor naturale din plăcile de şist din Lancashire a fost oprită, sub suspiciunea că ar declanşa cutremure, după ce mai multe mişcări seismice de mici dimensiuni au fost înregistrate în zonă.
Chiar şi vecinii bulgari au obţinut, la începutul acestui an, după proteste de stradă, interzicerea unor astfel de exploatări, după ce în iulie guvernul bulgar a încheiat un acord, tot cu firma americană Chevron, pentru explorarea gazului de şist în regiuni extinse din nord-estul ţării. Parlamentul bulgar a adoptat, în urmă cu o săptămână, o decizie ce interzice complet exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică pentru o perioadă de timp nelimitată iar guvernul de la Sofia a retras companiei americane licenţa de explorare.
Mai mult chiar, în Bulgaria a fost programată pentru ieri o actiune de protest, în faţa Ambasadei României din Sofia, împotriva activităţii de exploatare a gazului de şist din România. „Sperăm ca ne vor auzi mai mulţi români şi că vom lupta împreună împotriva acestui pericol. Este o situaţie urgentă, fiindcă începerea extracţiei prin fracturare este planuită în februarie şi dacă va începe, nu va mai putea fi oprită! Problema este că românii nu sunt deloc informaţi cu privire la această situaţie gravă. Este nevoie de oameni care să ia atitudine şi în România! Dacă exploatarea gazelor din şisturi va fi permisă în România, munca noastră a fost în zadar“, a declarat Mariana Christova de la Universitatea Tehnică din Sofia.
Vezi mai jos un film despre exploatarea gazelor de şist prin metoda fracţionării hidraulice.
| ziarero
John Davison Rockefeller (1839 – 1937) fondeaza in 1870, impreuna cu fratele sau William Rockefeller (1841 – 1922), mega colosul Standard Oil stramosul:
Standard Oil of New Jersey (SONJ), redenumita Exxon acum parte a ExxonMobil, corporatie membra Council on Foreign Relations.
Standard Oil of New York, redenumita Mobil, acum parte a ExxonMobil.
Standard Oil of California, redenumita Chevron, corporatie membra Council on Foreign Relations
Standard Oil of Indiana, redenumita Amoco, acum parte a BP, corporatie membra Council on Foreign Relations
Standard Oil of Ohio sau Sohio, acum parte a BP.
Anglo-American Oil Co., acum Esso UK.
South Penn Oil Co., devenita Pennzoil acum parte Shell, corporatie membra Council on Foreign Relations
John Davison Rockefeller (1839 – 1937) fondeaza in 1870, impreuna cu fratele sau William Rockefeller (1841 – 1922), mega colosul Standard Oil stramosul:
Standard Oil of New Jersey (SONJ), redenumita Exxon acum parte a ExxonMobil, corporatie membra Council on Foreign Relations.
Standard Oil of New York, redenumita Mobil, acum parte a ExxonMobil.
Standard Oil of California, redenumita Chevron, corporatie membra Council on Foreign Relations
Standard Oil of Indiana, redenumita Amoco, acum parte a BP, corporatie membra Council on Foreign Relations
Standard Oil of Ohio sau Sohio, acum parte a BP.
Anglo-American Oil Co., acum Esso UK.
South Penn Oil Co., devenita Pennzoil acum parte Shell, corporatie membra Council on Foreign Relations
Bulgaria este o ţară-cheie pentru SUA, în ceea ce priveşte strategia pentru energie, după cum o demonstrează vizita secretarului de Stat american Hillary Clinton la Sofia, relatează agenţia Novinite.
UPDATE: Bulgaria va menţine moratoriul asupra exploatării gazelor de şist, a declarat, azi, premierul Boiko Borisov, într-o conferinţă de presă alături de Hillary Clinton, relatează Agerpres. Borisov a spus că a discutat acest subiect cu oficialul american. “Am subliniat că protecţia mediului şi menţinerea naturii noastre într-o stare bună pentru generaţiile următoare se află pe primul loc. De aceea, şi moratoriul impus asupra exploatării gazelor de şist va rămâne, până când societatea nu va fi convinsă că această tehnologie este sigură şi nu pune în pericol mediul”, a afirmat Borisov.
http://apologeticum.wordpress.com/2012/01/31/a-doua-rosia-montana-gazul-de-sist-ce-ne-ar-putea-scapa-de-dependenta-de-rusi-este-dat-pe-mana-evreului-rockefeller/
http://apologeticum.wordpress.com/2012/01/30/basescu-boc-cedeaza-gratis-combinatele-energetice-si-transforma-in-sfarsit-romania-intr-o-colonie-deja-nu-mai-e-coruptie-in-cazul-lui-basescu-si-a-gastii-sale-este-inalta-tradare/
ATENTIE, INALTA TRADARE!

Contractele care se semneaza zilele/luna aceasta INSEAMNA PARAFAREA VAMZARII TUTROR RESURSELOR SUBTERANE ALE ROMANIA. Petrolul si gazul, aurul, argintul si celelalte zacaminte vandute pe doi bani de PD-L si PSD (stiti povestea cu petroul de pe vremea lui Nastase).
Asa nu se mai poate! Romani, treziti-va! Ortodocsilor, terminati cu fatalismul apocaliptic! Daca statea cu mainile in san si Sf. Stefan cel Mare si altii ca el, ca neam, acum am fi fost musulmani si bateati temenele pe covoras la strigatul mueziunului...
SOLUTIA: NATIONALIZAREA RESURESELOR ROMANIEI SI EXPLOATAREA LOR DOAR IN FAVOAREA CETATENILOR ROMANIEI, DE CATRE STAT! LUCRU CARE SA FIE STIPULAT PRIN CONSTITUTIE. CINE DA GRES, SA PLATEASCA CU CAPUL!
Solutie: infiintarea unui partid cu o platforma crestin-ortodoxa, care sa atraga cei mai morali oameni si nu securistii si masonii, prinsi in hora, ca acum... si instalarea unui guvern caruia sa-i pese de tara asta, sa iubeasca pe Dumnezeu si neamul.
http://apologeticum.wordpress.com/2012/01/29/parintele-justin-pana-nu-vom-avea-un-conducator-cu-frica-lui-dumnezeu-care-sa-tina-drept-predania-bisericii-nu-vom-putea-iesi-din-criza-actuala/

DAR TRAGEDIA TRADARII BASISTE SI-O ASUMA BASESCU, PD-L-UL SAU TOT PROSTIMEA, ADICA NOI???: http://apologeticum.wordpress.com/2012/01/28/basescu-sustinatorul-sionismului-mondial-a-cerut-asumarea-tragediei-holocaustului-de-catre-romania/
http://apologeticum.wordpress.com/2012/01/28/capcana-pentru-nationalisti-ion-coja-nu-se-dezice-de-masonerie-iar-proiectul-sau-politic-intitulat-lista-nationala-nu-exclude-participarea-masonilor/
http://apologeticum.wordpress.com/2012/01/27/de-unde-va-da-romania-banii-inapoi-la-fmi/

DATI MAI DEPARTE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu