luni, 26 septembrie 2011

Yoga Swami un mare maestru yoghin


Susunaga Weeraperuma, de origine engleza (din Ceylon – Sri Lanka), si-a parasit insula natala pentru a merge în Anglia sa studieze si astfel el a dobândit la Universitatea din Londra titlul de licentiat în stiinte economice.
Înca din frageda tinerete el era foarte interesat de spiritualitate, aceasta conducându-l la un moment dat sa aiba cu YOGA SWAMI, maestru ceilonez faimos dotat cu puteri paranormale stranii, scurta si curioasa întâlnire al carei rezumat plin de învataminte semnificative este mica sa lucrare „Omagiu lui YOGA SWAMI”.
Pentru a fi primit de Yoga Swami trebuia cel mai adesea sa te apropii de el detasat complet de cele lumesti. Fara a mai lasa sa predomine în tine nici un motiv secret, nespiritual, oricare ar fi acesta. Aceasta stare sublima a mintii în care constiinta ajunge sa fie mult mai pura, fara o motivatie vulgara, îmi parea aproape inaccesibila, fiind pentru mine, cel de atunci, un zenit al spiritualitatii.
Yoga Swami aparu, spre surpinderea mea, exact asa cum mi-l imaginasem. Parea foarte batrân dar emana prin toata fiinta sa ceva înaltator.
Nu era niciodata nevoie sa-i vorbim, caci era de ajuns sa ne gândim la ceva si el ne raspundea aproape instantaneu. Nu trebuia, prin urmare sa-mi exprim întrebarile prin cuvinte, pentru ca Yoga Swami închise ochii si ramase imobil în fata noastra aproape o jumatate de ora.
Dormea oare sau se odihnea? Urmarea oare sa ne sondeze constiintele, sau sa ne impulsioneze spiritual? Atunci pe moment, nu am înteles ce face, dar dupa aceea, luni de zile la rând i-am simtit ajutorul pe care ni l-a oferit ATUNCI.
Yoga Swami se apleca apoi spre noi si spuse cu ardoare: „Trebuie întotdeauna sa fiti simpli. Trebuie permanent sa fiti complet goi întocmai ca o oglinda în constiinta. Când veti fi pe deplin redusi la NIMIC – aceasta când egoul a disparut – când veti deveni una cu nimicul (VID), atunci abia veti fi cu adevarat voi însiva UNA cu Dumnezeu. Omul care nu mai este nimic îl cunoaste intim si launtric pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este permanent Vidul Creator Beatific. Nimic înseamna totul. A fi nimic înseamna a fi pe deplin în comuniune cu TOTUL. Pentru ca eu realizez plenar ca nu sunt nimic, întelegeti, pentru ca sunt mereu un cersetor – eu am astfel, daca vreau, toate lucrurile. Prin urmare, NIMIC înseamna de fapt totul. Întelegeti? Puteti voi oare sa întelegeti aceasta?”
„Aceasta înseamna în realitate sa nu-ti doresti absolut nimic. Înseamna sa poti spune cu toata sinceritatea si sa fi profund si ferm convins ca nu stii nimic. Înseamna, de asemenea, odata aceasta stare atinsa, sa nu fi preocupat sa faci nimic cu privire la aceasta stare de Vid Creator Beatific care sa te faca cumva sa o pierzi”.
„Credeti acum ca stiti dar de fapt sa stiti ca înca sunteti ignoranti. Când va veti da seama complet sau suficient de mult ca nu stiti absolut nimic despre voi însiva, atunci abia veti fi chiar voi însiva una cu Dumnezeu”.
Cel întelept si complet detasat realizeaza însa ca ÎN REALITATE nu este nici una nici alta. Daca privesti atent, cu întelepciune si detasare viata, exact asa cum EA ÎN REALITATE este – si nu numai dintr-un unghi oarecare – daca poti permanent s-o percepi profund si detasat în afara acestei dualitati, abia atunci nu mai esti NICIODATA nici pesimist, nici optimist. Daca realizezi macar odata aceasta stare si o pastrezi apoi mereu esti deja liber”.

„Ati fost de fapt sa adorati niste zei din piatra în templul de piatra! Sa stiti însa ca în realitate nu exista decât un singur templu cu adevarat viu si divin si acesta este chiar templul din noi însine, iar pentru a-l gasi cu adevarat pe Dumnezeu trebuie mai întâi sa cunoastem cât mai bine, EXACT acest templu din noi însine. Nu va faceti iluzii desarte caci în realitate nu exista alt templu. În afara de NOI ÎNSINE nimeni nu ne poate salva sau elibera”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu