Iubirea este intim corelată cu sănătatea. Iubirea transformă corpul; iar puterea iubirii de a transforma este legendară. Iubirea necondiţionată este cel mai puternic stimulent pentru sistemul imunitar. Adevărul este că iubirea vindecă… iubirea necondiţionată este cheia proceselor de vindecare şi a producerii miracolelor.
Cercetatorii suedezi au realizat un studiu prin care au aratat modul in care sanatatea psihica influenteaza nivelul de stres si relatiile sociale ale fiecarui individ,
Psihologii au analizat comportamentul mai multor cupluri pe perioada unei saptamani. Persoanele care au participat la studiu au respectat programul zilnic, obisnuit si nu si-au schimbat in nici un fel comportamentul.
Phihologii au apreciat ca persoanele care au fost mai tandre in cuplu pe parcursul unei saptamani au inregistrat scaderi semnificative ale stresului.
Specialistii suedezi au spus ca o simpla strangere de mana este suficienta pentru ca tensiunile de peste zi sa se reduca. Efectele s-au facut vizibile in special pentru cuplurile care se confruntau cu stresul de la locul de munca.
Studiile realizate pana in prezent au aratat ca nivelul ridicat de stres afecteaza sistemul imunitar si contribuie decisiv la aparitia afectiunilor cardiace.
Specialistii au recomandat fiecarui cuplu sa isi rezerve cateva ore pe zi pentru momente intime. Fie ca este vorba de simple imbratisari, saruturi sau partide de amor, dragostea reprezinta un bun mijloc de a alunga stresul.
Concluzia la care s-a ajuns este următoarea - Cuplurile care petrec mult timp impreuna sunt mai putin stresate decat indragostitii care sunt mai discreti. Imbratisarile si saruturile reduc considerabil nivelul de stres si consolideaza o relatie, dragostea este cel bun medicament.
Foarte multe boli sunt puse în legătură cu faptul că oamenii nu ştiu cât e de periculos ca în perioadele de puternic avânt sufletesc, când sunt îndrăgostiţi, de exemplu, iar nivelul energetic al omului creşte brusc, să emane gânduri şi stări emoţionale negative.
De exemplu: O prietenă de-a mea a avut discuţii aprinse cu iubitul ei în perioada în care era însărcinată şi traume emoţionale destul de mari după acestea. A născut, destul de greu, dar copilul s-a dezvoltat bine ulterior. Singura mare problemă era că pe la 4-5 ani uda patul în fiecare noapte. Alarmată s-a dus la doctor. Consult, analize, bebe plângăcios şi ... diagnostic- enurezis. Hmm, uimită a întrebat de ce această boală la copilul ei?
Doctorul i-a răspuns: Udarea patului în timpul nopţii, numită enurezis nocturn, constă în scăparea involuntară de urină în timpul somnului. Enurezisul nu e o boală, ci primul semnal al unor puternice nereguli ale structurilor spirituale ale copilului. Este o bombă cu explozie întârziata care nu e obligatoriu să se manifeste sub forma de boală la copil ci poate apărea şi sub forma de soartă nefericită a copilului sau de structuri emoţionale şi psihice deformate, deoarece mama a avut probleme emoţionale pe parcursul sarcinii ...
Există un mare păcat pe care îl poate comite un om în viaţă: să ucidă iubirea pentru că înainte de a ucide un om trebuie să ucizi în tine iubirea faţă de acel om.
Cei ce iubesc, cei ce-au iubit, cei ce vor iubi au nevoie sa schimbe felul lor de a înţelege şi de a concepe iubirea. Ea nu depinde de altcineva, ci doar de decizia lor de a accepta sentimentul si a-l trăi sau a-l respinge, pentru ca asa au invatat sa faca.
E ca si cum nu ai recunoaste faptul ca, sentimentul iubirii va poate vindeca, in acelasi fel in care va poate distruge, cand va impotriviti ei. Şi nu ea, în sine, produce distrugerea, ci propria voastra decizie de a-l distruge pe ea, de a-l respinge, de a-o neglija. Momentul în care acceptaţi să iubiţi pe cineva, pur şi simplu, este şi momentul în care veţi iubi cu adevărat viaţa şi veţi descoperi că în jurul vostru toate sunt create pentru a fi iubite şi pentru a vă iubi. Ajungeţi, prin aceasta, să-L iubiţi pe Dumnezeu mai presus de orice, adică vă întoarceţi la “prima şi cea mai mare iubire.”
Iată ce spuneau vechii egipteni :
„Căutaţi iubirea şi fericirea, aşa cum alţii caută puterea, şi amintiţi-vă că dragostea este şi sămânţa, şi floarea, şi bucuria. Faptele voastre să fie de aşa natură încât dacă vi s-ar face vouă aceleaşi lucruri, fericirea voastră ar creşte. Iubiţi pe alţii astfel încât şi ei să vă iubească pe voi şi iubiţi-vă pe voi înşivă în aşa fel încât să puteţi iubi şi pe alţii. Aceasta să fie Legea Primordială, piatra nepieritoare pe care trebuie să fie ridicată noua lume.
Dacă veţi păzi această Lege, nici o alta nu va mai fi necesară. Totuşi, ca să ştiţi ce vă poate aduce Legea Primordială, vreau să vă spun ce recoltă veţi recolta după o singură brazdă, dacă vă veţi arăta lucrători înţelepţi. Vă veţi naşte fără frică, pentru că tatăl şi mama voastră se vor bucura de rodnicia lor: astfel, strigătele de mânie ascuţite ca oasele sparte, vacarmul certurilor, vor fi pentru voi o limbă necunoscută, care nu va avea sens în urechile voastre.
Munca voastră va corespunde necesităţilor sufletului vostru: chiar dacă sunteţi născuţi în casa unui pescar, veţi putea ajunge scribi; născuţi în casa unui olar, puteţi deveni luptători, şi chiar fiind fecior de ţăran puteţi deveni nobil. Veţi fi măsuraţi după greutatea inimii voastre; nu vă va fi greu deloc să cultivaţi câmpul, care nu vi se va da nici prea întins, nici prea mic. Nu sunteţi legaţi de nimeni, doar de legătura de aur a afecţiunii.
Iubirea nu se naşte intre două suflete care sună la fel, ci care sună "armonic", spune Schiller. Iubirea este un schimb de fiinţa, o întregire reciprocă. Iubirea îmbogăţeşte pe fiecare pentru că primeşte şi dăruieşte la nesfârşit. Bărbatul găseşte în femeie o taina indefinită.
Unirea deplină între un bărbat şi o femeie, corespunzând unei iubiri desavârşite, este netrecătoare. Deoarece fiecare a găsit în celălalt nu un obiect, ale cărui posibilităţi de satisfacere sunt limitate şi care se ascunde ca persoana atunci când e tratat ca obiect, ci o persoana inepuizabilă şi veşnic nouă în capacitatea şi imaginaţia ei de autodăruire. Iubirea uneşte uimirea în faţa tainei celuilalt, răbdarea în faţa neputinţelor lui şi ajutorarea lui prin iubire. Banchetul lui Platon vorbeste despre andogin si despre capacitatile nelimitate ale omului care iubeste... prin iubire omul se poate transforma in zeu, asa este vazuta căsătoria în lumina tradiţiei.
Observati ce mare diferenta este intre traditie si ceea ce vedem astazi in jurul nostru. Casatoria a devenit un simplu contract, un mod in care 2 fiinte sunt impreuna din motive de securitate materiala, dar fiintele sunt plictisite, obosite si mereu in cautarea descoperirilor, aventurilor.
Iubirea este acel magic proces alchimic prin care fiinţa se transformă. Puterea transformatoare a iubirii este nelimitată. „Ce este dragostea, acest misterios răsfăţ de nedefinit, către care aspiră cei puternici, adesea mai mult decât cei slabi?” .
Celebrul poet Vergilius, spunea ca "Dragostea invinge totul şi noi ne lăsăm învinşi de ea". Iubirea nu cunoaşte teama, cunoaşte doar avântul, elanul. Iubirea este curaj, dar e singura nebunie pentru care merita să trăieşti şi singura pentru care merita să mori.
Iubirea este şi dură, aparent, pentru că iubirea nu satisface nevoile şi mofturile, ci oferă lucruri dincolo de acestea.
Să ne amintim ce spune Biblia, (Luca VII.,36-50), „Iubirea este o putere de natură să compenseze păcatele.” Şi „Celui ce iubeşte puţin i se iartă puţin, celui care iubeşte mult i se iartă mult.”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu